Εγκαταστάσεις

Παιδικός σταθμός

 

 Από το 1991 το Πρότυπο Ευρωπαϊκό Κέντρο Παιδικής και Προσχολικής Αγωγής  «Γέλα Χαμογέλα» ακολουθεί μια καινοτόμο πορεία και παρουσιάζει έργο με αποκλειστικό γνώμονα το ενδιαφέρον και την αγάπη για το παιδί.

 Το κτίριό μας είναι τριόροφο και σε κάθε όροφο τα παιδιά χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία τους σε μικρά ολιγομελή τμήματα.. Οι χώροι μας είναι μελετημένοι, λειτουργικοί, άνετοι και περισσότερο από όλα ασφαλείς γιατί εμείς δεν ανακαινίσαμε κάποιο παλιό κτίριο ούτε μετατρέψαμε το σπίτι μας αλλά χτίσαμε από την αρχή τις εγκαταστάσεις μας πάνω σε σχέδια ειδικών επιστημόνων για το παιδί και το περιβάλλον του.

 Στον κάθε όροφο υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες για την ηλικία των παιδιών τουαλέτες για αποκλειστική χρήση από αυτά.

Στον όροφο των μικρών παιδιών υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με κρεβατάκια για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ανάπαυση λόγω ηλικίας αλλά συνάμα αποτελεί και αναρρωτήριο σε περίπτωση αδιαθεσίας κάποιου παιδιού.

 Επιπλέον έχουν τη δική τους παιδική χαρά , στον δικό τους όροφο στην οποία βγαίνουν μαζί με τις παιδαγωγούς τους για να αποφεύγεται η μετακίνηση τους που πολλές φορές τα αγχώνει.

 Τα μεγαλύτερα παιδιά  κατεβαίνουν στην κεντρική αυλή συνοδευόμενα από τις παιδαγωγούς τους και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών υπάρχει ο παιδότοπος με φουσκωτά και άλλα παιχνίδια για να μπορούν τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν.

  Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με κάμερες λήψεως είναι εγκατεστημένο σε όλες τις αίθουσες δίνοντας την ευχέρεια στους γονείς να παρακολουθήσουν το παιδί τους και τη διδασκαλία του όποτε το θελήσουν.

 Η κεντρική θέρμανση και ο κλιματισμός κρατούν τη θερμοκρασία της αίθουσας στα επιτρεπτά πάντα όρια. 

 
 

Κινηματοθέατρο - Γυμναστήριο

 · Χώρος εκγύμνασης

· Θεατρική αγωγή

· Παιδότοπος για το χειμώνα

· Κουκλοθέατρο

· Θέατρο σκιών

 

   Εξωτερικοί - εσωτερικοί χώροι – αυλές

· Παιδική χαρά στο ισόγειο ( με προσεγμένο , ασφαλή και σκεπασμένο χώρο )

· Παιδική χαρά στον χώρο του μεταβρεφικού τμήματος με κατάλληλα παιχνίδια για την ηλικία των μικρότερων παιδιών

· Διαμορφωμένος χώρος παιδότοπου στο ισόγειο

 

Πισίνα

  Στην ιδιωτική μας πισίνα στο χώρο του Δημοτικού μας σχολείου μόνο για το προνηπιακό και νηπιακό τμήμα.

 

 

 Κουζίνα- μαγειρεία

 Τα μαγειρεία μας είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα επαγγελματικά μηχανήματα και με ειδικευμένο προσωπικό.

Οι προμήθειες για την παρασκευή φαγητών και γλυκών γίνονται από τα καλύτερα καταστήματα.

 

 

 Νηπιαγωγείο

 

Το Νηπιαγωγείο μας από τη σχολική χρονιά 2001-2002 μεταστεγάστηκε σε αυτόνομο ενιαίο κτίριο το οποίο συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία το καθιστούν ως ένα χώρο κατάλληλο για την υποδοχή και τη φιλοξενία των νηπίων.

 Οι ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας (συνολικά 6) είναι λειτουργικά άνετες και εξοπλισμένες με υλικοτεχνικά μέσα και υλικά. Η κάθε αίθουσα έχει τον δικό της χώρο τουαλέτας αποκλειστικής χρήσης από τα παιδιά.

 Στον χώρο της κουζίνας εργάζεται καθ’ όλη  τη διάρκεια της ημέρας προσωπικό καθαριότητας και σερβιρίσματος διατηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής.

 Επιπλέον υπάρχει χώρος –αναρρωτήριο για τα παιδιά που επιθυμούν να ξεκουραστούν λίγο σε περίπτωση αδιαθεσίας.

 Ο εσωτερικός χώρος της τάξης θεωρείται το εργαστήριο του παιδιού για τη μάθηση, είναι διαμορφωμένος σε γωνιές όπου τα νήπια απασχολούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 Εξωτερικά  υπάρχουν δυο χώροι ψυχαγωγίας – αναψυχής. Στον ισόγειο χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί παιχνίδια ψυχαγωγίας (κούνιες , τραμπάλες , χώρος αναρρίχησης κ.α) ενώ στον υπερυψωμένο χώρο έχουν τοποθετηθεί αθλητικές εγκαταστάσεις (καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).

 Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια από τις αίθουσες για να ψυχαγωγηθούν μέσω μουσικοκινητικών παιχνιδιών και την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 

Επιστροφή σε: Λειτουργία & Οργάνωση